Inspirational




De Bouwaanvraag

Woohoo! Vandaag zat de bouwaanvraag van ons huisje in de brievenbus, klaar om door ons getekend te worden. Alweer een stapje dichterbij tot de realisatie van ons droomhuisje ^^.
 

Bewust een vage foto want het moet nog vertrouwelijk blijven hé, duh.


Zandkastelen bouwen nieuwe stijl

Zandkastelen bouwen nieuwe stijl door Calvin Seibert.
Maak je kindjes er al maar warm voor!
Meer foto's vind je hier.
 





 
(Bron: Colossal)

Whishlist: Polaroid

Jullie zullen al wel gemerkt hebben dat ik hou van foto's met een 'vintage' feel maar het is allemaal heel erg digitaal. Daarom dat deze 2 digitale/analoge snufjes heel erg op mijn verlanglijstje staan die niet toevallig te maken hebben met de 'godmother of vintage photos'... Polaroid!
 
 
The Polaroid Z2300: foto's die als stickervelletjes uit uw kodak komen.
 



 
Volgend snufje is de Impossible Instant Lab: je sluit je iphone op een polaroid aan en je foto's komen eruit als de enige echte polaroid foto's. How cool is that?!
 

 
 


Vloer eruit en boog eraf

De vloer van ons kot is eruit en naar het containerpark gebracht.
 

 
Onze volgende stap is om de muren van het atelier en de keuken af te schieten. Daarvoor moesten de plinten van de boog er natuurlijk af. Met veel geduld en precisie heeft mijn ventje ze eraf gekregen met maar 2 afgebroken stukjes tot gevolg, valt nog mee :)
 


 
Als dat gedaan is gaan we de vloer openbreken van het atelier zodat we de riolering kunnen vervangen. Dan kunnen we ook met een laser de hoogte van de vloer aftekenen op de muren binnen en buiten. Ongeveer 40cm onder die lijn moeten we een vloer uitgraven. Zo kunnen we de vloer gieten, isoleren, vloerverwarming leggen, chape gieten en tegels erop leggen die gelijk moeten komen met die lijn. Maar das al ver vooruit kijken, wou dat het al zover was!
 


Graphic: quotes van schrijvers

De boekenfans onder ons (zoals ondergetekende) zullen dit werk wel kunnen appreciëren. Het mengt quotes van bekende schrijvers met illustraties tot een mooi en visueel geheel.
 







 
(Bron: Obvious State)


Gaatjes in vintage foto's

 
Amy Friend is een kunstenares die op het lumineuze idee (heb je hem?) gekomen is om gaatjes in vintage foto's te maken met deze feeërieke foto's/installaties als gevolg.
 



(Bron: Amy Friend)


Wijze woorden

Aaaaaaah vrijdag!

Um diddle diddle diddle um diddle ay
Um diddle diddle diddle um diddle ay!
(Bron: Etsy)

Planeet of zeepbel?

Magnifiek staaltje fotografie van Jason Tozer.











Ter verduidelijking, dit zijn ordinaire zeepbellen.



Kinderstoeltjes en ander leuks

Deze grappige, schattige, koddige, snoezige kinderstoeltjes zijn van het Japanse Kamina&C. Hun ontwerpen zijn een beetje ongewoon maar daardoor des te leuker.
 


 
(Bron: Kamina&C)


Vloer uitbreken

We zijn begonnen met de vloeren uit te breken in de ruimtes waar het dak eraf is. Het voormalige 'woongedeelte' ging nog vlotjes maar de vloer in het voormalige 'atelier' (kot in onze vocabulaire) is een ander verhaal. Ze hebben 2 lagen steen gelegd zonder ze te voegen en daarover een dikke laag beton gegoten die er mooi is tussengesijpeld met een dikke stevige vloer als gevolg. En een dikke stevige vloer voor ons waar mijn ventje al op heeft zitten vloeken.
 



 En het gaan weer een paar retourtjes containerpark worden!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...